image

Yeni Nesil Girişimcilik Modeli

Girişimcilik, genellikle bir ruh hali olarak tanımlanır. Oysa ki tamamen mantıksal kavramlar ve stratejik düşünce sistemiyle alakalı davranışlar bütünüdür. Ekonomiden sanayiye, iş kurma fikirlerinden yeni kazanım yolları oluşturmaya dek her alanda kullanılan girişimcilik, esasen nedir? Kimlere girişimci denir ve girişimcilerin genel özellikleri nelerdir?

İş yaşantısında başarılı olmanın yolları ve seri kazanım formüllerini geliştirmenin genel tanımı olarak, girişimcilik ve girişimcilerin niteliklerinden bahsedebiliriz.

Girişimcilik Nedir?

Ticari edinim veya ticari gaye elde etmek üzere, risk faktörlerine rağmen iş kurmak olarak tanımlanır. Kesin ve net bir tanımı olmamakla birlikte, ticari açılımlar bazında yapılan çeşitli faaliyetlerin bütünü olarak ifade ediliyor. Girişimci nedir konusunda ise; girişim fikrini benimseyerek, çeşitli iş alanlarında veya yepyeni bir iş kolunda kazanç elde etmek üzere iş kuran kişilerden bahsedebiliriz.

Girişimcilik, yenilikçi vizyon ve inovasyon gerektiren bir aktivitedir. Ancak yalnızca meşgale olmak için değil, tamamen maddi kazanç sağlamak üzere yapılan açılımlardır. Kâr amacı güdülen girişimcilik alanında, yeni iş fikirleri oluşturmak kısa sürede başarı elde etmeyi sağlar.

Girişimcinin Karaktersitik Özellikleri

Yenilikçi, risk alan, nispeten cesur ve adanmış kişiler olarak tanımlanan girişimciler, insiyatif alabilen kişilerdir. Global liderliği bulunan şirketler, ekonomistler ve düşünürlere göre girişimcilerin temel özellikleri arasında;

  • Başarı yönelimi
  • Örgütleyicilik
  • Lider ruh
  • Kararlılık ve istikrar
  • Değer yaratma kabiliyeti
  • Bağlılık ve birlik duygusu

ile ön görüsü ve stratejik düşünce sistemi gelişkin kişilerdir. Karakteristik özellikleriyle toplumda hızla fark edilen girişim yeteneği yüksek kişiler, fırsatları gören ve değerlendiren insanlardır.

Enerjisi daima yüksek olan girişimci kişiler, bazı tanımlamalarda vurgun yapan olarak nitelendirilir. Değişim yaratmayı başarabilen, pazar değerlendirmesi ve sektörel açıklıkları fark ederek bir fırsat ağı oluşturan girişimciler, sosyal düzen ve ekonomik düzende başarılı olurlar.

Girişimcilik İçin Uygun musunuz?

Yeni iş fikirleri, yepyeni ticari düşünceler, ideal sermayeler ve yeterince istek edinmek, başarılı iş kurmak için yeterli midir? Tüm riskleri ticari kazanca dönüştürebilme yeteneği, yani girişimci genetiği sizde bulunuyor mu?

Özellikle iş kurmadan önce kişisel durum değerlendirmesi, başarılı olmanız için önemlidir. Bir düşünce biçimi ve taktiksel iş yapma yeteneğine sahip olmanız, anlamlandırma kabiliyetiniz ve fırsat odaklı yapınız, ideal seviyede gelişmiş olmalıdır.

Parçaları birleştirme kabiliyeti ve bütünsel görme yetisi, girişimciliğin önemli değerleridir. Bir girişimcinin ruh hali, ancak liderlik olmalıdır. Mutlak başarı; değer vermeyi bilme ve değerlendirme yeteneğinin, ticari kazanıma dönüştürülmesiyle elde edilebilir.

Girişimcinin Temel Besin Kaynağı

Gelişmiş karakteristik özellikleriniz sizce yeterli midir? Elbette başarılı bir iş kurmak ve sürdürmek için öncelikle temel gereksinim edinilmelidir. Kaynak…

Sermaye, fon veya en yalın tanımıyla iş kurmak için gerekli para, girişimcinin temel besin kaynağıdır. Girişimci yapıya sahip olan kişiler, kaynak oluşturmada da oldukça başarılıdır. İş kurmak için gerekli fonun oluşturulması ve sermaye olmasa bile rahatlıkla temin edilmesi, girişimciliğin temel ilkeleri arasındadır.

Girişimlerinize Özel Fon Paketleri

Tüm dünyada en çok gelişen ve insanlığın toplu yaşam kurallarından bu yana sürdürülen şey, ticarettir. İnsandan çok, teknolojiden çok ve tüm gelişimlerden daha çok gelişen tek şey, ticarettir.

Hem ulusal hem uluslararası boyutta ticaretin hemen her alanından, kendinize şahane kaynaklar yaratabilirsiniz. Devlet destekli fonlar, özel şirketler ve ekonomi platformlarının sunduğu kaynaklar, ithalat ve ihracat kaynakları gibi, parlak iş fikirlerini benimseyen ve geliştirmeye hazır pek çok kuruluş bulunuyor.

Vakıflar, dernekler, bilim ve teknoloji kurumları, sanayi ve endüstri kuruluşları, kamu bankaları ve Kobi destek oluşumları gibi çok sayıda seçenek bulunuyor. İdeal bir girişimci olarak, şık fırsatları görebilir ve ticari yararınıza dönüştürebilirsiniz.

ZENGİNLİĞİN HANGİ ADIMIDIR GİRİŞİM?

Her girişimci zekaya ve genetik yapıya sahip olan, zengin olabilir mi? Tüm girişimcilerin ilk ve ana maddesi, genellikle zengin olma fikridir. Ve tüm girişimler, zenginlik hedefinde dizayn eder tüm aktivitelerini. Ancak bu, herkes için aynı kazanımların elde edileceğini göstermez.

Risk alarak başlanan girişimde, mücadeleci ruhun, azim ve adanmışlık duygularının gelişmiş olması önemlidir. Şans faktörünün, iyi şans yönünde olması ise mutlak kazanım için en değerli formüldür.

Şayet, şansınız en güzel formunda size gelmişse, ilk adımınız ve her adımınız zenginlik ve başarı ile donatılacaktır.

leave your comment


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Uploading