image

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Güvenlik Görevlisi Ve İşçi Alacak

KAYSERİ,(BGC)-Milyonlarca memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam oranı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Zengin, yaptığı açıklamada sendikalarla yapılan görüşmelerde konuşulan hususların çoğunda uzlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Bakan Zengin,6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde memur zamlarıyla ilgili sendikalarla genel çerçevede uzlaşmaya vardıklarını ve Türk tarihinde ilk kez bu kadar yüksek oranda memur maaş zammına gittiklerini vurguladı.

Yaklaşık bir buçuk saat gecikmeli olarak yapılan açıklamada Bakan Zengin, memur maaşlarına 2022’de %5+7+enflasyon farkı, 2023 yılında ise %8+6+enflasyon farkı oranında zam artışına gidildiğini kaydetti.

Bakan Zengin, 2022 yılının ilk yarısında %5+enflasyon farkı, ikinci yarısında ise %6+enflasyon farkı olmak üzere %14 oranında zamma gidileceğini; 2023’ün ilk yarısında %8+enflasyon farkı, ikinci yarısında ise %6+enflasyon farkı oranında zam düşünüldüğünü belirtti. Zengin, 135 TL olan ikramiyenin 400 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

NE TALEP EDİLMİŞTİ?

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, kendi aralarında uzlaşma sağlayarak 600 TL seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17 ve iki yılda yüzde 6 refah payı istemişti.

leave your comment


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Uploading